BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 10 juli 2010

Slutet av juni

Hallå igen! Här tänkte jag dela med mig av de sista bilderna från juni, och lite mer om Bisous utveckling.

Förra tisdagen 29:e juni var vi med Bisou på första valpkurstillfället. Det var fem andra valpar där, bl a Leche, Lis chihuahua. Lunds Brukshundklubb ligger jättefint ute på Gunnesbo Gård, med utsikt över fälten. Bisou var väldigt duktig och det var roligt för allihopa att träffa alla söta valpar. Vi fick i läxa att göra enkla kontakt-, namn- och inkallningsövningar, och det har vi gjort fast vi redan hållit på med sånt i flera veckor. I tisdags var det ingen kurs, men Jakob och Li åkte dit med hundarna ändå för att träna lite på egen hand. Men om tre dagar är det dags för alla igen, ska bli roligt!

För en vecka sen klev jag på ett bi och blev såklart stucken mitt i hålfoten. Jag vill passa på att använda utrymmet här och nå ut med detta fantastiska tips: om man får ett bistick eller liknande ska man ta bort eventuell gadd, tvätta rent och sedan ta en värktablett som innehåller acetylsalicylsyra. Krossa den i handen med ett par droppar vatten och lägg gucket på sticket, och sätt sedan på plåster så inte gucket ramlar ut. Låt detta omslag sitta i ett par timmar, det skadar nog inte att låta det sitta kvar. Smärtan och bultandet går över och kliandet sprids inte. För mig kliade det andra och tredje dagen, men gjorde aldrig ont efter att jag lagt omslaget. Kom ihåg detta!

I måndags den 5:e juli, vägde Bisou 12,2 kg! Nu bär man inte omkring på henne några långa sträckor...  

Och här kommer bilder! Dessa är från 24:e juni:


Nyvaken och nyfiken. Spanar ut mot cykelvägen från en av favoritplatserna på vår baksida. 


Kanske på väg att ta en förmiddagslur i solen? 


Det ser onekligen ganska skönt ut! 


Nämen! Lämna henne obevakad en liten stund så har hon piggnat till och grävt ett hål. Ser ni hur hon liksom försöker skyla hålet och titta åt ett annat håll? 


Det kan bli för mycket av det goda. Hon har somnat liggandes över hålet och dess innehåll. 

0 kommentarer: