BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 5 juli 2010

Mer från juni

Hej igen!

För ungefär en vecka sen skulle Bisous klor klippas, och nu är hon inte längre så lättlurad att jag kan göra det medan hon slumrar, utan husse och matte tog gemensamt ansvar den här gången. Brottaren höll Bisou i tryggt förvar medan hobbymanikuristen manövrerade klotången. Första klon klipper jag i pulpan. Suck. Ett litet pip från Bisou, en droppe blod. Förlåt förlåt, smeka snällt, akta husses vita shorts. En droppe blod till, och en till. Det slutade efter några minuter, och vi var såååå försiktiga med resten av klorna. En godis efter varje och så klippte jag bara den minsta millimetern för sakens skull.
Men så började det såklart blöda igen under lekstunden. Torka blod på golvet... :( Och igen under kvällspromenaden. Torka fler blodfläckar på golvet. Usch, så hjärtskärande! Men i ärlighetens namn verkade Bisou inte bry sig om mer än själva klippet. Blodet på golvet verkade hon inte härleda tillbaks till sin tass.

Åtminstone här i Lund har vi haft tokvarma julidagar hittills, och Bisou har visat för oss att hon gillar att ligga i solen och slacka minst lika mycket som matte. Jättehärligt att ha sällskap i gräset! Plus att hon påminner mig om att dricka saft genom att flåsa.
Hennes dygnsrytm är så jäkla nice! I vanliga fall somnar hon vid tio-elva på kvällen. Hon sover till ungefär 7-8-9 på morgnarna och behöver kissabajsa, men fram till tolv-ett bara trynar hon. Om Jakob gått upp med henne ligger hon bredvid när han spelar tv-spel, och om det är jag som går upp då somnar vi om på soffan tillsammans. Det är verkligen en gyllene stund för mig.


13:e juni, hos Leszek och Zofia i Tyringe 


Dricka ur fågelbadet är väl en klassiker?


Leszek, Jakob och Bisou vid uthuset i Tyringe


20:e juni, första tuppluren i nya bädden. Snygg va? 


20:e juni, jag och Bisou sover tillsammans i soffan när Jakob smyger fram kameran


23:e juni, Bisou har jämnat en kartong med marken 


0 kommentarer: