BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 20 juli 2010

Nässelutslag :(

Idag fick vi besök av vår kompis Daniel och hans föräldrar som kom över på kaffe och bullar, och Bisou var jätteglad över att träffa nytt folk såklart! Vi satt på baksidan vid vår övervuxna rabatt och hon krafsade runt i djungeln. Ungefär när våra gäster skulle gå tyckte vi hon verkade lite hängig, men inget vi reagerade på. Men bara en liten stund senare kräktes hon på gräsmattan, och inte bara en klutt med saliv utan hela lunchen i princip. Vi gjorde ingen affär av det utan tänkte att hon ätit nåt som inte skulle vara i magen och lät henne ligga kvar en stund i gräset med oss.
Sen tog vi med henne in, Jakob bar henne till sin bädd och hon somnade precis som han la ner henne. När hon vaknade av att Jakob hämtade kakfatet såg jag att hon såg konstig ut i pälsen och vid lite nämre inspektion såg vi att hon var helt prickig, nässelutslag. På sidorna, på huvudet, på kinderna, på frambenen... Vi behöll lugnet och började googla. Hennes allmäntillstånd var helt ok, hon kom upp i soffan när vi lockade med godis och viftade på svansen. Hon somnade till vid mig i soffan medan jag lugnat mig och bildat mig en uppfattning och konstaterat att det inte var någon fara så länge allmäntillståndet fortsätter vara ok. Hon vaknade tvärt och rände runt i soffan och kliade sig med baktassen. Sen hoppade hon ner på golvet och ruskade till sig så hon ramlade. Då måste det ha börjat klia ordentligt. Utslagen hade växt, och vi tittade noga för att se om hon var svullen kring ögonen eller öronen, men det var ingen fara. Vi behöll lugnet och lät henne vara ifred och pratade lugnt med henne och varandra. Jag är hungrig och blev lite skakis, så jag lät Jakob undersöka henne så hon inte skulle märka av min nervositet.
Nu har hon gått till sin säng i sovrummet och ligger och andas lugnt och snarkar lite. Utslagen börjar bli mindre tydliga, och vi är inte särskilt oroliga längre.

Ikväll är det valpkurs, men vi stannar hemma och ber Li och Leche avlägga rapport sen istället.Uppdatering: 
Bisous utslag gick ner medan hon sov lugnt. När hon vaknade efter nån halvtimme verkade hon pigg, och så fick hon mat. Hon åt med god aptit och verkade glad, och blev bara piggare och piggare. På kvällen blev hon ett litet vilddjur så vi tog ut henne på en promenad, och när vi kom hem hade vi henne i långlina på gården och hon roade sig med att gräva i gräsmattan och springa runt med leksak och sånt. Så det var absolut ingen fara med henne längre.
Inatt sov hon gott hela natten och har varit en helt normal hund idag. Morgontrött, och varm när vi var på liten promenad i stekande mittpådagen-sol. Har ätit med god aptit och har inte visat nåt märkligt eller dåligt beteende.
Slutet gott, allting gott!

0 kommentarer: