BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 17 augusti 2011

Omplaceringsprocessen har börjat

Hej hundälskare!


Vår kontaktperson på Hundhjälpen, Sanna, har nu fått höra vårt beslut att vi vill låta Alex komma till ett lämpligare hem. Vi, eller snarare mest Jakob, har ju pratat mycket med henne och hundtränaren Johan. Johan sa att han skulle ha förståelse för ett sådant beslut i Alex fall och Sanna har påpekat att om vi väljer att låta honom flytta så är förr bättre än senare. Så därför har nu omplaceringshjulen börjat rulla.
Sanna kommer att höra sig för bland Hundhjälpens jourhem och när det blivit napp får Alex bo där tills vidare. Sedan kommer han att vara tillgänglig för nyadoption, med krav på exempelvis att det nya hemmet inte ligger typ mitt i en lekpark och kanske där det kommer färre besökare.

Det är så sorgligt och slitsamt. Självklart är det inte lätt att ge upp på en hund som man har längtat efter och som jag ville ge ett bättre hem. Det känns så misslyckat att han skulle komma hit och ha det bättre än i hägnet i Rumänien, men så verkar han alltigenom otrygg i sin omgivning. Förutom med oss då - jag, Jakob och Bisou. Han har ju sakteliga blivit mer och mer tillgiven mot mig och Jakob.
 
Jag tycker själv att jag och Jakob inte är några klena dumbommar helt utan hundvana. Men, i fråga om Alex, så räcker vi inte till. Jag vill inte beskriva Alex som en problemhund, men det finns uppenbarligen problem som vi inte är erfarna nog att lösa. Kanske är det helt enkelt enbart förutsättningarna som behöver ändras, lite mer lugn och ro för Alex.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men åhh vad trist det ej funkade ,när viljan fanns .Hoppas det finns ett annat hem ,där han kan få ro .
Jag har själv omplacerat min ena vovve så jag förstår hur det känns .

Men vad ROLIGT få hunvalpar på eran tik ! Håller tummarna .
Ibland önskar jag valpar på min HELT underbara Amstaff ,men jag tekar då det finns så många oseriösa hem och denna ras kan ju missbrukas .
Får se vad som händer i framtiden .Världens underbaraste är han i all fall .
Vi har hittat våran ras !
Kamphunds typ ska det vara ;))
Kram

MaWii sa...

Ja, vi är jätteledsna över att det inte funkar för Alex. Tack för omtanken!
Om Bisous leder är fina har vi inte så mycket val, för det ingår i kontraktet att Clas får ta en kull på henne :)