BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 7 juni 2010

Little Miss Sunshine

Vi har haft några helt fenomenalt varma och soliga dagar i Lund, och Bisou har njutit av det minst lika mycket som jag. Nu är jag på jobbet och tänkte bara uppdatera med lite händelser och så.

I torsdags, den 3:e juni, åkte Bisou och jag buss till Dalbyvägen och Kajsa-Lisas Veterinärklinik för Bisous tolvveckorsvaccination. Bisou märkte ingenting när hon fick sprutan i nackskinnet och veterinären tittade lite på Bisous tänder och frågade lite om hennes tillstånd och så. Allt var fint, men jag köpte en salva som veterinären rekommenderade till Bisous utslag på magen som hon haft till och från.
Tidigare på dagen droppade jag fästingmedel i hennes päls också, så hon är skyddad mot loppor och fästingar.

Igår fyllde Bisou 13 veckor! Traditionen är att borsta tänderna och klippa klorna när hon fyller vecka, vilket vi gjorde, samt kardade pälsen lite. Och vågen drar ifrån... nu väger hon 8,4 kg!

Jag och Jakob har gått på promenad med henne genom bostadsområdet och upp till en kulle, och då har hon gått okopplad och följt efter jättefint.

Hon har lugnat sig lite vad det gäller nafsandet, hon biter oss sällan och börjar få bättre koll på hur hårt som gör ont. Det går inte åt lika mycket grisöron och tuggrullar längre heller.

Signaler hon kan, fast inte 100 procentigt:
- "Bisou" (ja, alltså man får ögonkontakt när man säger hennes namn)
- "Sitt"
- "Kom hit"
- "Varsågod" (när det gäller att gå över tröskeln och att äta ur matskålen)
- "Stanna" har vi övat på

Koppelföringen går bättre och bättre. Om hon stannar och luktar brukar det räcka att säga "kom" eller vissla så följer hon med igen. Hon drar väldigt lite, och brukar förstå vad det betyder när jag harklar mig, då saktar hon ner lite. Hon har blivit duktig på att inte gå precis framför fötterna på oss också.

Hon kan hoppa upp i soffan själv nu, om hon tar sats! Hon kan hoppa ner också, men jag lyfter henne hellre.

Trappor är inga problem, det är nästan riktigt roligt! Både upp och ner. Hon har även vågat sig ut på sånt där galvaniserat galler.

Nu börjar hundvaktspusslandet... Jag har fått mitt sommarschema och Jakob har fått ett antal veckors jobb på sin pappas företag. Det brukar innebära väldigt tidiga morgnar och ingen som helst aning om när han slutar... Självklart ska vi börja ensamträna, men det får ju vara lite i taget.

Hejsvejs!

0 kommentarer: