BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 18 juni 2010

Bisou och Xtra does the hundrastgård

I förmiddags kom Sofia hit med Xtra, och efter att jag bjudit på kaffe tog vi sikte på en hundrastgård här på Norra Fäladen. Hon hade luskat fram en karta med hundrastplatser och bajssoptunnor och den ena som låg i närheten misstänkte jag erbjöd en finfin promenad för att komma till. Och sicken fin promenad vi fick, och tokigt bra väder! I rastgården var vi först ensamma, men sen dök det upp en spännande byracka från Spanien (räddad från ett hundhem, och var antagligen en blandning mellan schäfer och dingo och allt möjligt) som hette Cassie. Sen kom det en liiiiten slät korthårig tax som hette nåt på J, och slutligen kom en svart dvärgschnauzer vid namn Sigge. Bisou var störig och valpig mot alla, men jag tror hon hade roligast med taxen för den var det rätt mycket fart i.
Jag och Sofia var ansvariga hundägare och hade inte med oss vatten... Men de klarade sig fint, hundarna drack rätt mycket hemma istället.
Promenaden dit var hyfsat lång för Bisou, men inget hon inte orkade. Rastgården ligger jättefint till, och promenaden dit kan man antingen göra kort genom bostadsområdena, eller lite längre genom att gå längs stadsgränsen (och då få utsikt över åkrarna). Perfekt!

Sofia åkte till en kompis för att uträtta lite ärenden, och lämnade Xtra med mig och Bisou. Hundarna var så sjukt trötta, så det gick jättebra. I vanliga fall får ju inte Xtra en lugn stund, eftersom Bisou är på henne hela tiden, och Xtra inte lyckats säga ifrån på skarpen än. Men vi klarade oss bra, och Sofia kunde vara borta lite längre.
Jag passade på att lapa lite mer sol, och fick sällskap av två isländska granntjejer, Isabell och Anita som är sex år gamla. Isabell är bara på besök, men berättade vad alla isländska barn på gården hette och hur gamla de var. Vilket var bra, eftersom jag inte fått styr på alla än :)
Bredvid oss bor Barnir (?) som är typ åtta, och hennes lillasyster Birgitta som är typ ett halvår. Deras föräldrar kan jag också, Cecilia (kallas Sassa) och Ragnar.
Två lägenheter till vänster bor Noel, två år, och Maune (stavning?), 10 månader.
I huset till höger om vårt bor Anita, sex år, och Bjarnir (?), två år.
Mitt emot bor Floki, som jag också tror är sex år gammal, och hans storebror som jag inte vet vad han heter men gissar är åtta år gammal.
De påhälsande barnen heter Isabell, sex år, och Mikael, sju eller åtta år. De är halvislänningar, mamman är ursprungligen från Thailand. Känns ganska exotiskt med små barn med asiatiskt utseende som pratar isländska...


Jaja, jag kan berätta att Bisou har passerat tiokilosstrecket och vägde igår 10.1 kg, grattis Bisou! Allt sen vi kom tillbaks från rastgården har hon egentligen bara trynat. Vilat, sovit och snarkat.

0 kommentarer: