BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 3 november 2010

Bilder på björnen!

Bisou bet av batteriluckan på min kamera, men det här är bilder jag hade lyckats föra över innan det hände.I somras var på Rindö, just detta är min och Jakobs bröllopsdag 16:e augusti och Bisou sover som vanligt i soffan. 
Här posar Bisou för mig den 19:e augusti


Bisou sömnig. 22:a augusti. 
En tupplur i soffan, och en annan i Bisous säng. Tredje september. Bisou pluggar till tentorna och rynkar besvärat pannan. 31:a augusti. 
Prinsessan på ärten. Sjunde september. Bisou hälsar, snörka mycket!

tisdag 20 juli 2010

Nässelutslag :(

Idag fick vi besök av vår kompis Daniel och hans föräldrar som kom över på kaffe och bullar, och Bisou var jätteglad över att träffa nytt folk såklart! Vi satt på baksidan vid vår övervuxna rabatt och hon krafsade runt i djungeln. Ungefär när våra gäster skulle gå tyckte vi hon verkade lite hängig, men inget vi reagerade på. Men bara en liten stund senare kräktes hon på gräsmattan, och inte bara en klutt med saliv utan hela lunchen i princip. Vi gjorde ingen affär av det utan tänkte att hon ätit nåt som inte skulle vara i magen och lät henne ligga kvar en stund i gräset med oss.
Sen tog vi med henne in, Jakob bar henne till sin bädd och hon somnade precis som han la ner henne. När hon vaknade av att Jakob hämtade kakfatet såg jag att hon såg konstig ut i pälsen och vid lite nämre inspektion såg vi att hon var helt prickig, nässelutslag. På sidorna, på huvudet, på kinderna, på frambenen... Vi behöll lugnet och började googla. Hennes allmäntillstånd var helt ok, hon kom upp i soffan när vi lockade med godis och viftade på svansen. Hon somnade till vid mig i soffan medan jag lugnat mig och bildat mig en uppfattning och konstaterat att det inte var någon fara så länge allmäntillståndet fortsätter vara ok. Hon vaknade tvärt och rände runt i soffan och kliade sig med baktassen. Sen hoppade hon ner på golvet och ruskade till sig så hon ramlade. Då måste det ha börjat klia ordentligt. Utslagen hade växt, och vi tittade noga för att se om hon var svullen kring ögonen eller öronen, men det var ingen fara. Vi behöll lugnet och lät henne vara ifred och pratade lugnt med henne och varandra. Jag är hungrig och blev lite skakis, så jag lät Jakob undersöka henne så hon inte skulle märka av min nervositet.
Nu har hon gått till sin säng i sovrummet och ligger och andas lugnt och snarkar lite. Utslagen börjar bli mindre tydliga, och vi är inte särskilt oroliga längre.

Ikväll är det valpkurs, men vi stannar hemma och ber Li och Leche avlägga rapport sen istället.Uppdatering: 
Bisous utslag gick ner medan hon sov lugnt. När hon vaknade efter nån halvtimme verkade hon pigg, och så fick hon mat. Hon åt med god aptit och verkade glad, och blev bara piggare och piggare. På kvällen blev hon ett litet vilddjur så vi tog ut henne på en promenad, och när vi kom hem hade vi henne i långlina på gården och hon roade sig med att gräva i gräsmattan och springa runt med leksak och sånt. Så det var absolut ingen fara med henne längre.
Inatt sov hon gott hela natten och har varit en helt normal hund idag. Morgontrött, och varm när vi var på liten promenad i stekande mittpådagen-sol. Har ätit med god aptit och har inte visat nåt märkligt eller dåligt beteende.
Slutet gott, allting gott!

lördag 10 juli 2010

Slutet av juni

Hallå igen! Här tänkte jag dela med mig av de sista bilderna från juni, och lite mer om Bisous utveckling.

Förra tisdagen 29:e juni var vi med Bisou på första valpkurstillfället. Det var fem andra valpar där, bl a Leche, Lis chihuahua. Lunds Brukshundklubb ligger jättefint ute på Gunnesbo Gård, med utsikt över fälten. Bisou var väldigt duktig och det var roligt för allihopa att träffa alla söta valpar. Vi fick i läxa att göra enkla kontakt-, namn- och inkallningsövningar, och det har vi gjort fast vi redan hållit på med sånt i flera veckor. I tisdags var det ingen kurs, men Jakob och Li åkte dit med hundarna ändå för att träna lite på egen hand. Men om tre dagar är det dags för alla igen, ska bli roligt!

För en vecka sen klev jag på ett bi och blev såklart stucken mitt i hålfoten. Jag vill passa på att använda utrymmet här och nå ut med detta fantastiska tips: om man får ett bistick eller liknande ska man ta bort eventuell gadd, tvätta rent och sedan ta en värktablett som innehåller acetylsalicylsyra. Krossa den i handen med ett par droppar vatten och lägg gucket på sticket, och sätt sedan på plåster så inte gucket ramlar ut. Låt detta omslag sitta i ett par timmar, det skadar nog inte att låta det sitta kvar. Smärtan och bultandet går över och kliandet sprids inte. För mig kliade det andra och tredje dagen, men gjorde aldrig ont efter att jag lagt omslaget. Kom ihåg detta!

I måndags den 5:e juli, vägde Bisou 12,2 kg! Nu bär man inte omkring på henne några långa sträckor...  

Och här kommer bilder! Dessa är från 24:e juni:


Nyvaken och nyfiken. Spanar ut mot cykelvägen från en av favoritplatserna på vår baksida. 


Kanske på väg att ta en förmiddagslur i solen? 


Det ser onekligen ganska skönt ut! 


Nämen! Lämna henne obevakad en liten stund så har hon piggnat till och grävt ett hål. Ser ni hur hon liksom försöker skyla hålet och titta åt ett annat håll? 


Det kan bli för mycket av det goda. Hon har somnat liggandes över hålet och dess innehåll. 

tisdag 6 juli 2010

En liten bit av valpkursen

Jakobs skolkompis Li har en Chihuahua som är ca tre veckor äldre än Bisou, och de går på samma valpkurs som vi på Lunds Brukshundklubb. Li hade både kamera och sinnesnärvaro med sig och lyckades knäppa ett par bilder! Längst ner i det här blogginlägget finns ett par bilder på mig och bullen.

Ikväll är det egentligen dags för valpkurs, men instruktören kan inte just idag men har välkomnat alla valpar att komma ändå och ses. Så Jakob och Bisou, samt Li och Leche är där ungefär nu!

måndag 5 juli 2010

Mer från juni

Hej igen!

För ungefär en vecka sen skulle Bisous klor klippas, och nu är hon inte längre så lättlurad att jag kan göra det medan hon slumrar, utan husse och matte tog gemensamt ansvar den här gången. Brottaren höll Bisou i tryggt förvar medan hobbymanikuristen manövrerade klotången. Första klon klipper jag i pulpan. Suck. Ett litet pip från Bisou, en droppe blod. Förlåt förlåt, smeka snällt, akta husses vita shorts. En droppe blod till, och en till. Det slutade efter några minuter, och vi var såååå försiktiga med resten av klorna. En godis efter varje och så klippte jag bara den minsta millimetern för sakens skull.
Men så började det såklart blöda igen under lekstunden. Torka blod på golvet... :( Och igen under kvällspromenaden. Torka fler blodfläckar på golvet. Usch, så hjärtskärande! Men i ärlighetens namn verkade Bisou inte bry sig om mer än själva klippet. Blodet på golvet verkade hon inte härleda tillbaks till sin tass.

Åtminstone här i Lund har vi haft tokvarma julidagar hittills, och Bisou har visat för oss att hon gillar att ligga i solen och slacka minst lika mycket som matte. Jättehärligt att ha sällskap i gräset! Plus att hon påminner mig om att dricka saft genom att flåsa.
Hennes dygnsrytm är så jäkla nice! I vanliga fall somnar hon vid tio-elva på kvällen. Hon sover till ungefär 7-8-9 på morgnarna och behöver kissabajsa, men fram till tolv-ett bara trynar hon. Om Jakob gått upp med henne ligger hon bredvid när han spelar tv-spel, och om det är jag som går upp då somnar vi om på soffan tillsammans. Det är verkligen en gyllene stund för mig.


13:e juni, hos Leszek och Zofia i Tyringe 


Dricka ur fågelbadet är väl en klassiker?


Leszek, Jakob och Bisou vid uthuset i Tyringe


20:e juni, första tuppluren i nya bädden. Snygg va? 


20:e juni, jag och Bisou sover tillsammans i soffan när Jakob smyger fram kameran


23:e juni, Bisou har jämnat en kartong med marken 


Älskade vackra härliga hund!

Idag tänkte jag spotta ur mig lite om de senaste veckorna, uppdelat i några inlägg under dagen. Vi börjar med lite smått och gott och några bilder från början av juni!

Bisou fick för ett par veckor sen en fin mjuk bädd som jag tänkte hon kunde ligga i när vi är i vardagsrummet. Den är brun i ett tyg med lite mockakänsla, med subtilt mönster i glansig mörk nyans. Jättesnygg tyckte jag, och valde den mest för utseendet. Hon gillade den såklart också, provlåg den i djuraffären och har sen dess gjort den till favoritsovplatsen. På dagarna väljer hon den framför att ligga bredvid oss i soffan, och på nätterna låter jag henne ligga kvar där istället för att ta in henne i sovrummet och visst fasiken sover hon kvar där hela natten. Det är jätteskönt att inte ha hennes snarkande en meter från örat! Fast hon snarkar inte så ofta längre, speciellt inte i bädden - perfekt!
Apropå när vi var i djuraffären, så hände självklart allt som händer när man har en valp i en djuraffär. Hon började tugga på godiset på hyllorna (som jag sen fick köpa) och drog precis hela tiden. Kronan på verket var när hon klämde ut en lös klick bajs på mattan när jag kikade på halsband...

Tillsammans med Sofia har jag upptäckt en plaskdamm nära hundgården vid Fäladstorget, som har blivit en favorit (kanske mest för en överhettad matte snarare än en skeptisk valp)! Det är vaddjupt så Bisou behöver inte simma för att ta sig fram, och så finns det en fontän i mitten som sköljer hennes mage :)

Och här lite bilder:


2:a juni, sover på mattes bröst i soffan 


3:e juni, käkar 3:e juni, trynar på dörrmattan


4:e juni, luktar i gräset när nåt i sandlådan distraherar! 


4:e juni, nosar runt i gräset på baksidan 


4:e juni, på jakt efter den godaste gräsbollen! 


4:e juni, ligger och solar med husse i Botaniska Trädgården 
(en av de första riktigt varma dagarna som vi tillbringade med Dan, Hannah och Tommy) 


tisdag 22 juni 2010

Busy Sponges!

Det är lite synd om Bisou, hon får så knäppa smeknamn: Bobi, Bunches, Busy Baby, Busy Bunches, Snörpan, Bullen, Knutte, Lillan... Senaste tillskottet är Sponges, någon sorts association till Sponge Bob Squarepants :)

Bisou vägde i förrgår 10,6 kg och har tappat sina små mjölkframtänder, två nere och två uppe. De byttes raskt ut mot nya och hon verkar inte haft några besvär av det. Det har börjat komma upp nya kindtänder också, där det inte fanns några alls innan.

Hon fick en jättefin mjuk bädd som ligger i vardagsrummet, som hon verkligen gillar. Nu lägger hon sig ibland hellre där än bredvid mig eller Jakob i soffan. På natten är det fortfarande hennes bäddade, öppna bur som gäller. Hon kommer få en rejäl Bia-bädd när det behövs.

Jag är verkligen ledsen över att vi inte uppdaterat med så mycket bilder, men vi har knappt tagit några.

Bisou har nu varit i tre olika hundrastgårdar och träffat en massa hundar. Jag tror faktiskt jag kommer ihåg de flesta. I hundgården vid Fäladstorget träffade hon Rufs Rufs, en jättestor skotsk hjorthundstik som Bisou faktiskt hade lite respekt för. Rufs Rufs var knappt ett år gammal och rätt valpig, så de hade roligt. Turbo var en collie-blandning av den värdiga åldern 12, som cirklade runt Xtra för att känna dofterna bättre. Han såg väldigt dåligt.
På Södra Esplanaden finns en populär hundgård, och där träffade hon en lurvig Hugo som gillade att jucka på Bella, en golden retriever. Sedan dök en liten Jack Russell upp som hette Zorro, som också gillade att leka med Bisou. De var ungefär lika stora och han var bara 9 månader gammal. Vi fick också besök av en Siberian Huksy som hette Nanook, en tik som sa ifrån när Hugo försökte jucka på henne. Slutligen fick vi också besök av en helt underbar amstaffhane som hette Buddha. Han var lugn och glad. Jag tror Buddha och Bisou kände att de var närbesläktade för de sniffade på varandra riktigt länge och verkade komma överens på ett lugnt sätt.

Bisou har även badat i plaskdammen nära hundrastgården vid Fäladstorget, hon blev himla frusen efteråt för vi hade ingen handduk med oss och det blev mulet efteråt. Ska återkomma dit vid riktigt soligt väder.

fredag 18 juni 2010

Bisou och Xtra does the hundrastgård

I förmiddags kom Sofia hit med Xtra, och efter att jag bjudit på kaffe tog vi sikte på en hundrastgård här på Norra Fäladen. Hon hade luskat fram en karta med hundrastplatser och bajssoptunnor och den ena som låg i närheten misstänkte jag erbjöd en finfin promenad för att komma till. Och sicken fin promenad vi fick, och tokigt bra väder! I rastgården var vi först ensamma, men sen dök det upp en spännande byracka från Spanien (räddad från ett hundhem, och var antagligen en blandning mellan schäfer och dingo och allt möjligt) som hette Cassie. Sen kom det en liiiiten slät korthårig tax som hette nåt på J, och slutligen kom en svart dvärgschnauzer vid namn Sigge. Bisou var störig och valpig mot alla, men jag tror hon hade roligast med taxen för den var det rätt mycket fart i.
Jag och Sofia var ansvariga hundägare och hade inte med oss vatten... Men de klarade sig fint, hundarna drack rätt mycket hemma istället.
Promenaden dit var hyfsat lång för Bisou, men inget hon inte orkade. Rastgården ligger jättefint till, och promenaden dit kan man antingen göra kort genom bostadsområdena, eller lite längre genom att gå längs stadsgränsen (och då få utsikt över åkrarna). Perfekt!

Sofia åkte till en kompis för att uträtta lite ärenden, och lämnade Xtra med mig och Bisou. Hundarna var så sjukt trötta, så det gick jättebra. I vanliga fall får ju inte Xtra en lugn stund, eftersom Bisou är på henne hela tiden, och Xtra inte lyckats säga ifrån på skarpen än. Men vi klarade oss bra, och Sofia kunde vara borta lite längre.
Jag passade på att lapa lite mer sol, och fick sällskap av två isländska granntjejer, Isabell och Anita som är sex år gamla. Isabell är bara på besök, men berättade vad alla isländska barn på gården hette och hur gamla de var. Vilket var bra, eftersom jag inte fått styr på alla än :)
Bredvid oss bor Barnir (?) som är typ åtta, och hennes lillasyster Birgitta som är typ ett halvår. Deras föräldrar kan jag också, Cecilia (kallas Sassa) och Ragnar.
Två lägenheter till vänster bor Noel, två år, och Maune (stavning?), 10 månader.
I huset till höger om vårt bor Anita, sex år, och Bjarnir (?), två år.
Mitt emot bor Floki, som jag också tror är sex år gammal, och hans storebror som jag inte vet vad han heter men gissar är åtta år gammal.
De påhälsande barnen heter Isabell, sex år, och Mikael, sju eller åtta år. De är halvislänningar, mamman är ursprungligen från Thailand. Känns ganska exotiskt med små barn med asiatiskt utseende som pratar isländska...


Jaja, jag kan berätta att Bisou har passerat tiokilosstrecket och vägde igår 10.1 kg, grattis Bisou! Allt sen vi kom tillbaks från rastgården har hon egentligen bara trynat. Vilat, sovit och snarkat.

måndag 7 juni 2010

Little Miss Sunshine

Vi har haft några helt fenomenalt varma och soliga dagar i Lund, och Bisou har njutit av det minst lika mycket som jag. Nu är jag på jobbet och tänkte bara uppdatera med lite händelser och så.

I torsdags, den 3:e juni, åkte Bisou och jag buss till Dalbyvägen och Kajsa-Lisas Veterinärklinik för Bisous tolvveckorsvaccination. Bisou märkte ingenting när hon fick sprutan i nackskinnet och veterinären tittade lite på Bisous tänder och frågade lite om hennes tillstånd och så. Allt var fint, men jag köpte en salva som veterinären rekommenderade till Bisous utslag på magen som hon haft till och från.
Tidigare på dagen droppade jag fästingmedel i hennes päls också, så hon är skyddad mot loppor och fästingar.

Igår fyllde Bisou 13 veckor! Traditionen är att borsta tänderna och klippa klorna när hon fyller vecka, vilket vi gjorde, samt kardade pälsen lite. Och vågen drar ifrån... nu väger hon 8,4 kg!

Jag och Jakob har gått på promenad med henne genom bostadsområdet och upp till en kulle, och då har hon gått okopplad och följt efter jättefint.

Hon har lugnat sig lite vad det gäller nafsandet, hon biter oss sällan och börjar få bättre koll på hur hårt som gör ont. Det går inte åt lika mycket grisöron och tuggrullar längre heller.

Signaler hon kan, fast inte 100 procentigt:
- "Bisou" (ja, alltså man får ögonkontakt när man säger hennes namn)
- "Sitt"
- "Kom hit"
- "Varsågod" (när det gäller att gå över tröskeln och att äta ur matskålen)
- "Stanna" har vi övat på

Koppelföringen går bättre och bättre. Om hon stannar och luktar brukar det räcka att säga "kom" eller vissla så följer hon med igen. Hon drar väldigt lite, och brukar förstå vad det betyder när jag harklar mig, då saktar hon ner lite. Hon har blivit duktig på att inte gå precis framför fötterna på oss också.

Hon kan hoppa upp i soffan själv nu, om hon tar sats! Hon kan hoppa ner också, men jag lyfter henne hellre.

Trappor är inga problem, det är nästan riktigt roligt! Både upp och ner. Hon har även vågat sig ut på sånt där galvaniserat galler.

Nu börjar hundvaktspusslandet... Jag har fått mitt sommarschema och Jakob har fått ett antal veckors jobb på sin pappas företag. Det brukar innebära väldigt tidiga morgnar och ingen som helst aning om när han slutar... Självklart ska vi börja ensamträna, men det får ju vara lite i taget.

Hejsvejs!

tisdag 25 maj 2010

Bilder 10-11 veckor

Bisou ligger gärna på dörrmattan när vi sitter på framsidan: 

När målaren stängde in oss i sovrummet spejade hon ut i morgonsolen: 

Och när hon kommer till en och sätter tassarna i knät, är hon bara för bedårande... 

Sola i soffan är obligatoriskt när solen lyser in på förmiddagen.Man kan somna i mattes famn, även fast andra inte tycker det ser bekvämt ut:
Min älskade familj har somnat tillsammans...


Utveckling åt rätt håll

Vi börjar med att gratta Jakob på 28-årsdagen! Ikväll är vi ett sällskap på 12 pers som ska käka på Glorias, Jakobs favoritställe i Lund. Vi har fixat hundvakt också, på vår gamla korridor där det finns många människor som kan roa och ta hand om Bisou i några timmar.

Förlåt för dålig uppdatering! De flesta bilder vi har sinnesnärvaro att ta är på en sovande Bisou och såna har man väl sett nog av nu... Men jag berätta lite om vad som hänt sen sist!

Bisou har:

- Åkt buss, tre gånger faktiskt! En gång i fredags och så tur och retur idag. Det är inget särskilt för henne, man går in i ett rum som bullrar och därinne är en massa folk. Ball!

- Avmaskats. Dags för det vid elva veckor. Köpte Balminth på Apoteket, klämde ut sträng enligt anvisningen i paketet över hennes mat och hon smaskade i sig med aptit. Gött!

- Fått fästingmedel. Det var en veterinär/representant från ett företag som gör fästing-/loppmedel på Apoteket, och när hon berättade hur det gick till tyckte jag det verkade enkelt och som en bra idé eftersom vi ska till Stockholms skärgård nån gång i sommar. Har inte applicerat det än, dock! Återkommer med det.

- Fått erbjudande från en fotograf på stan om hon vill vara vykortsmodell! Jag, i egenskap av hennes agent, sa att det var en rolig idé. Jag ska höra av mig till henne, så får vi se varhän det bär. ROLIGT VA?

- Passerat 7 kg-strecket. Bamse-Bisou!

- Bokat tid hos Kajsa-Lisas veterinärklinik för 12-veckorsvaccineringen.

- Börjat smaska i sig grisöron på under tjugo minuter. Inte illa för en liten bäbis!


- Bara kissat och bajsat utomhus eller innanför dörren. Om hon bara kunde gnälla lite när hon blev nödig så hade hon nästan varit rumsren, men hon är så tyst. Vilket såklart är skönt, hon skäller väldigt lite och är i allmänhet tyst. 


söndag 16 maj 2010

Bilder på vår Busy Baby som bara sover och sover

Jakob tycker det är roligt när hon sträcker ut ett ben när hon sover. 


Då får hon en puss! 

Sen somnar hon igen. Det ser ju onekligen inte skönt ut, men hon klagar inte! 

Sover mera, nu med tassen som skydd för paparazzi... 

Det tog henne ca fem minuter att tycka det var en bra idé att sova hos Johannes. 

Ehh.... Hon är ju inte direkt blyg av sig. Saknas bara ett flottigt linne och en ölburk i tassen. 

Det fina med att Jakob är sjuk är att man kan lägga sig på honom. När han hostar blir det rena rama hoppborgen! 

Hund på riktigt!

En riktig promenad

Idag började jag och Jakob dagen med att ta ut Bisou på en riktig promenad. Inte långt, totalt blev det kanske 600 meter? Men för Bisou är det ganska långt, och om det handlar om att följa i kopplet och inte stanna och leka och lukta överallt, så är det en smärre revolution. Men det gick jättebra! Och när vi kom hem var hon inte alls så nafsig och gnällig som hon har varit på förmiddagarna på sistone. Man är ju osäker på om hon är mogen för promenader, men med tanke på hur fint hon följde i kopplet och kontakten vi fick så tror jag inte vi är en dag för tidiga :)


Grov bulle!

Nu väger Bisou 5,4 kg. Det är inte jättelång tid kvar innan hon väger dubbelt så mycket som när hon kom hem till oss. Hon får plats alldeles utmärkt i famnen, men nu är det inte riktigt lika lätt att plocka upp henne, nu får hon inte plats i en hand längre :) 

Kloklippt på nytt

Idag är det ju söndag, och visst har klorna klippts igen. Hon var inte riktigt lika sömnig den här gången som förra, men det gick bra ändå. Hon litar på mig och tycker inte det är obehagligt, men skulle nog hellre lämnas i fred. 

Ett litet bad

Igår när jag skulle duscha passade jag på att introducera badkaret för Bisou. Ett par cm vatten fanns i karet när jag lyfte ner henne, och så fick hon godis. Sen hällde jag på lite mer vatten och vaskade av tassar och rumpa, gav henne ett par till godisar och sen tog husse emot henne med handduk. Toppen! 

Tommy igen 

I tisdags, den elfte, var Tommy hos oss igen och det gillade Bisou. Jag tror de hade roligt! Grisörat fredag 14 maj 2010

Bisou de senaste dagarna

Hej alla läsare!

Bisou växer, blir stark, och busigare. Det är mycket tålamodstestande som gäller. Men jag gläds åt utvecklingen och håller mig lugn.

Ledsen för dåligt uppdaterande men jag har jobbat lite i veckan och den här helgen har vi svärmorsorna på besök! De passade Bisou igårkväll medan jag jobbade och Jakob som passade på att plugga. Det gick tydligen bra, och då ökar ju hoppet att jag och Jakob kommer ut och gör något tillsammans om vi kan hitta en valpvakt.

Här är två bilder, har inget taget senare än typ tisdag...

Här sover hon typ sittandes upp, och lutar huvudet mot armstödet. Det var ännu roligare i verkligheten. 


Här har hon bökat sig upp till mitt huvud och la sig och sov med nosen i mitt öra. Aaw! :) 

måndag 10 maj 2010

Skön kloklippning

Jag har ännu inte berättat om våra trevliga stunder med kloklipparen! Igår när Bisou var sömnig tyckte Jakob att det var så bra ljus så han såg klon och dess pulpa tydligt och tyckte vi skulle passa på (kloklippning står på schemat varje söndag fr.o.m. nu). Hon låg i hans famn och jag satt nära intill och strök henne lugnt över huvudet och pratade lite uppmuntrande. Hon tyckte inte tången var läbbig, den fick hon nosa på först. Hon tyckte det var lite störigt att inte få ligga som hon ville, men vi försökte jobba utifrån den ställning hon la sig i. Hon tyckte inte det var jobbigt med själva klippet, men hon ville inte så gärna ha tassen fasthållen. Vi lyckades gå igenom alla fyra tassar, och när jag tittade noggrannt lite senare klippte jag lite till. Då satt hon och var dåsig i Tommys famn och det gick så bra att klippa lite till där Jakob hade fegat. Men det är ju bättre att ta lite i taget!
Bisous klor är ju än så länge ganska små så de går lätt av, men den största fördelen var såklart att Bisou var lugn och orädd. Grym kanelbulle!

Bisou gillar Tommy också

Igår kom Tommy förbi för att träffa Bisou, och det tyckte hon var en bra idé. Tommy gjorde en paus i sitt hemtentaskrivande, och jag tror nästan han tyckte det var värt att komma hit. Han fick även kaffe. 


Bisou kurar in sig hos Tommy, och han är lite mjuk inombords. 


Nu är Tommy inte bara mjuk på insidan, utan även riktigt glad och pirrig över valpuppmärksamheten! 

Tommy har kommit över den första gullechocken och hanterar situationen förnöjsamt. 
Bisou har somnat. 
Duh. 

söndag 9 maj 2010

Kanelbulle i Starbucks-storlek!

Bisou väger in på en imponerande off season-vikt på 4,6 kilo! I sommar räknar vi med en light heavy-weight!


Förresten fyllde hon idag nio veckor och har gått upp 1,5 kilo sen dess. Det ni.

Bisou har träffat Xtra!

Idag fick vi besök av Sofia, Kristoffer och tollaren Xtra. De hälsade på varandra och Bisou verkade gilla henne jättemycket! Xtra blev lite till sig och stack åt olika håll, men var också leksugen! De sprang runt lite på gräset, och Bisou blev otroligt intresserad av hennes yviga svans! Hon följde den med huvudet när den viftade och försökte också smaka på den, men då sa Xtra till. Det gick sjukt bra! 
De lekte med varandra inne också, och tyvärr har jag bara bilder från det. Men också en liten video! 


En liten korv och en stor pälsig hund! Och en liten video på de grymma tjejerna: Sofia står till vänster i bild i början, och i soffan till vänster sitter Jakob och Kristoffer och pratar.